tisdag 31 mars 2009

I dag kommer Hera hem :)

Va hos mamma och pappa och hälsade på i söndags, fick lite mat och komma ur huset lite :) Båda jag och min käre sambo har haft ont i kroppen nu och känt att Hera inte fått riktigt det hon behöver. Så hon fick stanna kvar hos sin "mormor" & "morfar" .

Nu vet jag att hon får det hon behöver, tack snälla ni :)
Men i dag kommer mamma hit med henne ska bli så skönt har längtat massor, undrar hur det ska bli när man får barn och de ska sova borta första
gången?? När jag tycker det är super tomt utan hunden *hehe*

Jag och Hampus såg en super mysig film i går kväll : Marley And Me med Jennifer Aniston och Owen Wilson. Men *hua* vad jag grinade kunde knappt sluta och längtade ännu mer efter min "lilla" vovve. Denna film kan ja varmt rekommendera, det kändes lite som att det är så vårat liv kommer att bli :)
Kanske inte deras jobb men allt annat runt i kring fast att våran hund är mer dresserad.. eller ;P


Mamma´s älskling..

lördag 28 mars 2009

Ananas..

Fick tips av min käre mor att ananas och ananasjuice ska va bra för vatten i kroppen. Så nu har jag tryckt i mig en hel ananas själv, se om det händer några undervärk.
Inte märkt nått än iaf men alltid värt att testa och den smakade ju gott och är nyttig i vilket fall så :P


Nu kommer snart Hampus syster Maja hit och vi ska kolla Robinson, ska försöka göra det till en tradition
se hur de kommer gå när bebis kommer :)


fredag 27 mars 2009

Dålig på att uppdatera..

Ja jag vet men händer inte så mycket i mitt liv just nu, tycker man gör samma sak varje dag och bara går och väntar på att bebis ska komma ut.

I kväll ska iaf jag och Hera åka till min mor och far och sova där, så Hampus har huset för sig själv. Ska bli så skönt att få komma i väg en sväng och umgås med nån annan för en gångs skull :)
Se om bebis kommer i natt det vore ju typiskt hehe..

Nehe det blev det inget med, nu ringde mamma och sa att det var så mycket snö där de bor att hon tyckte det va dumt att jag skulle komma. Eftersom ja kan föda när som nu och det kan va svårt att ta sig därifrån när det är massa snö *snyft*

J*vla snö försvinn kan ju inte göra nått kan ju inte gå ut eftersom jag bara kan gå i tofflor och nu kan ja inte åka till mamma för då tar jag mig inte där i från..
Inlåst i mitt eget hus, fast jag ska väl inte klaga men man blir trött på att bara göra/se samma varje dag.. Hade varit skönt och komma bort lite men men får bli en annan gång..

tisdag 24 mars 2009

Kan det inte få bli vår nu..

Usch är så trött på snön nu, kan ju inte gå ut heller kan inte ha något annat än svärmors blåa foppa tofflor och de kan jag ju inte gå i snön med!!!

Mina ben är sjukt svullna nu har inga vrister/anklar och mina knän syns inte heller usch så fula mina ben är. Fast ska väl inte klaga men i bland måste man få det för det gör så fruktansvärt ont i dom, kan knappt ta på mina ben utan att det gör ont "stackars mig"

Hoppas bebis kommer ut snart så vattnet kan försvinna så jag orkar gå/röra mig igen..
Men alla krämpor kommer snart vara glömda när jag få
r hålla/se vårat barn i famnen =)


lördag 21 mars 2009

Falskt alarm..

I natt trodde jag ett tag att vi skulle få åka i väg till BB, men icke.. Vaknade av molande värk i magen som efter ett tag gick över till ganska kraftig molande värk. Aj aj..

Höll i sig över 10 min o blev allt kraftigare, när det sen gav sig låg ja och väntade på nästa värk i hopp om att det var dags. Jag väntade och väntade tills jag somnade om och vaknade av Hera som ville komma upp och mysa i sängen.
Så det blev ingen bebis denna natt heller :)

Men hoppas att den kommer snart för ja har så j*la ont i mina ben av allt vatten, de är stenhårda och det känns som någon slagit mig. Går knappt och ta i dom för det gör så ont :(
Men för varje dag som går kommer vi en dag närmare iaf, fast samtidigt försöker jag njuta av att bara vara vi just nu men det är svårt ;P

fredag 20 mars 2009

Storstädning..

I dag har ja storstädat huset, damsugit, torkat golv o dammat alla rum på övervåningen.. Ett ganska otacksamt arbeta då det snart är dags igen hehe.. Men man måste ju fördriva sina dagar med nått :)

I går såg vi en ganska läskig film så om ni vill se nått otäckt så kolla på
Quarantine. Har legat och tänkt på den hela natten, inte för att ja va rädd utan bara att den va äcklig.. Svårt att släppa bilderna man får i huvudet :P

I kväll ska vi till bror J och hans familj, ska bli skoj att göra nått känns som man gör samma sak varenda dag nu. Så det ska bli skönt att se nått annat än sitt hus 4a väggar o bara H
ampus hela dagen.. Inte för att han är ful att titta på ;) Hoppas ni alla får en bra fredag *kram*

onsdag 18 mars 2009

Äntligen klart

Nu är vårat matrum så gott som klart lite små fix o lite omflyttning av småsaker som man inte hittat rätta platsen åt än bara.. Men blev så nöjd no more pink med hjärtan på *tjoho*

Kunde inte bli sämre
iaf. För er som inte sett vårat matrum eller kommer i håg de fina tapeterna lägger ja här upp för och efter bild.. =)

Vårat rosa matrum före

Vårat nu vita matrum efter :)

Vilken skillnad mycket ljusare nu..


Fick fina tulpaner av mor & far :)




söndag 15 mars 2009

Vad fort tiden går..

Ja som sagt tiden bara rinner i väg kan man i bland tycka, i dag gick vi in i v37 :)
Så nu dröjer det inte länge förens vi har våran lilla bebis här hemma, något som är så svårt att förstå nu kommer snart vara så naturligt. Man kommer nog in
te fatta att det inte alltid varit så, snart har de gått 20 år och vi sitter här med 3 tonårsbarn. *Haha*

Det kommer dröja länge innan det bara är jag och Hampus igen, man undrar så hur livet kommer se ut.. Men man ska leva i nuet och just nu är jag så lycklig jag kan bli!!!'


Min mage i dag v37

fredag 13 mars 2009

Surugatmamma..

Man pratar ofta om vad orättvist livet i bland är, folk som verkligen försöker och kämpar för att bli gravida men att naturen inte vill ha sin gång. Hittade inlägg om surugatmamma och fick mig en tanke om detta. Skulle man kunna ställa upp i 9 månader för någon annans skull??

Skulle man göra det gratis eller för pengar, beror kanske på vem det är som frågar. Skulle nån i min familj inte kunna få barn eller en nära vän skulle jag nog kunna ställa upp.
Undrar hur det skulle kännas att lämna i från sig barnet sen efter att ha burit det i 9 mån. Men i praktiken är det ju inte ens eget barn då man har kvinnans ägg och pappans spermier. Men det är ju ändå jag som burit det och känt den växa och sparka där inne och fött ut den.

Vissa känslor måste man ju få, fast man måste nog samtidigt försöka att stänga av dom annars skulle det nog bli riktigt jobbigt kan jag tro.
Nu är ju inte detta lagligt i Sverige än, vilket jag tycker är konstigt varför inte?? Men i Danmark är det lagligt, får hoppas det kommer till Sverige oxå.

Skulle man då kunna göra det för pengar?? Hur mycket pengar??
Svår fråga, är ju inte alltid en dans på rosor att vara gravid med allt som hör till + att man ska lämna i från sig barnet sen. Men man får väl se det som att barnet inte är ens eget (det är det ju inte heller) att man bara är ugnen som bullen gräddas i.

Så mitt svar är nog nej jag skulle nog inte kunna va surugatmamma tyvärr, tror jag är för känslosam för det fast jag vet inte svårt att svara på . Men tur det finns några som kan och jag tycker det borde få bli lagligt i Sverige!!
Skulle DU?? Kommentera gärna o skriv dina åsikter :)

onsdag 11 mars 2009

Nu är vi redo =)

I dag har jag och Hampus varit och hämtat våran nya vagn och bilbarnstol, så nu har vi allt hemma bara våran bebis som fattas. Svårt att förstå att den ska ligga där i snart och att vi ska bli föräldrar, trotts att det gått 8 mån är det svårt att fatta tycker jag.

Men vi är så redo man k
an bli nu äntligen ska vi få bli en familj.
B
lev iaf super nöjd med vagnen (Hampus fick välja färgen) lite svårt att se i en katalog och på en provlapp om färgen är bra i verkligheten. Men den va kanon fin så nu längtar ja tills jag och min lilla familj får ta våran första promenad tillsammans..



tisdag 10 mars 2009

Nu är hon fixerad :)

Nu är våran lilla bebis fixerad, BM sa hon låg långt ner så nu är det bara och vänta..
Känner mig helt pirrig i kroppen av förväntan..

Längtar massor nu och är så nyfiken..


Mamma & Pappa längtar massor..

söndag 8 mars 2009

Höggravid & magsjuk *fy*

Vilken lördag de blev, jag o Hampus lagade god mat och skulle ha mys. Men jag fick magsjukan fy fan trodde ärligt ja skulle dö där ett tag. Aldrig trevligt med magsjukan lägg sen till att du är höggravid *hua* Visste inte om ja skulle hålla i magen eller toan och trodde ett tag att nu kommer bebisen ut snart..

Sovit ca 4 tim senaste dygnet kunde inte lägga mig förens 7 i morse.. Och stackars Hampus som skulle ha grabb kväll i kväll blir det inget me pga mig.. Typiskt.. Är nu inne i v 36 iaf så det närmar sig.. Hoppas ni andra haft en bättre helg än ja..

Ps tack Jenny för blåbärssoppan du är guld värd!! Ds


lördag 7 mars 2009

Varför lyssnar inte folk..

Blir så trött i bland på folk som inte gör som man säger åt dom, kan det vara så svårt?? Tydligen..
Man ber personen snällt att ge inte detta hon kan inte äta de ge henne bara kött....
Sen gör dom de iaf och man får det beviset igenom att hon kräks upp det.


Blir så trött men de är samtidigt ett stort stöd för oss två "mongon" just nu, men vill ju våran hunds bästa..

Tur det inte kom på mattan iaf, man är ju inte så smidig på att ta sig upp fort nu för tiden.. Stackars gumman tur att man snart blir normal igen så hon kan få det hon förtjänar..



fredag 6 mars 2009

Cool sida

Hittade en cool sida på internet där man kan fixa coola bilder..
Så skoj detta är ett ex man kan göra :)

Kom på att ja glömde skriva vilken sida hehe här kommer den : www.photofunia.com

Mjölk ko :)

I går var jag på amningsföreläsning, tydligen nått de har här i Örebro området då vi visst är sämst på att amma :S Va faktiskt ganska intressant, va en del som man inte tänkt på som dom gick igenom. Sen fick vi lära oss hur vi ska mjölka oss själva *skratt* kommer känna mig som en mjölk ko sen ;P

I går va även min bror här för andra gången och spacklade, så nästa gång han kommer så ska tapeterna upp *tjoho*
Men blir dock inte förens nästa vecka, fy va det ser ut här men hellre nu än sen iaf..


Helena mjölk ko till bebis förfogande ;)

torsdag 5 mars 2009

Michelin gubbe..

Fy börjar få massa vatten i kroppen hur ska detta sluta?? Min högra fot är super stor och de spänner o spränger i den. I går va jag tvungen att låna svärmors foppa tofflor för jag inte kunde få på mig mina skor när vi skulle åka hem.. Kul och gå i snön med tofflor på sig, hur ska detta sluta??

onsdag 4 mars 2009

Mina älskade föräldrar..

Ville bara skriva ett inlägg till min kära mor och far. Vet inte vart jag vore i livet utan er och hur jag skulle klara mig.
Ni har alltid varit mitt stora stöd i livet även om jag inte alltid visat det. Är så tacksam för att ni finns och att jag fick er som min familj.
Älskar er massor ni är guld värda för mig!!! Tack för att ni är dom ni är och gjort mig till den jag är.. KRAM!!


måndag 2 mars 2009

Tjoho..

I morgon kommer äntligen min bror hit och ska hjälpa oss fixa vårat matsals rum, det har jag väntat på såå länge.
Det var det rummet j
ag ville ha gjort först men det blir klart typ sist haha..
Just nu är det nämligen rosa med hjärtan på, kanske är gulligt för en 5 årig tös men inte i ett mat rum :)
Sen sa Hampus nu att jag själv skulle få bestämma färger och tapet det är första gången kan jag säga. Blir nästan lite nervös :S
i morgon ska jag i väg och kolla tapeter.

söndag 1 mars 2009

Barbamamma..

Usch känner mig som Barbamamma nu, börjar få massa vatten i kroppen så mina ben och fötter känns stora som hus. Även mina händer är svullna så jag kan inte ha min förlovningsring, vilket känns så tråkigt när man är nästan ny förlovad :(

Är jätte glad och tacksam över att va gravid, men nu börjar det bli lite jobbigt.
Har ju som sagt problem med fogar och ju tyngre jag blir desto värre.
Tror jag börjar få mina sura hormoner nu med, tycker jag är trött och sur jämt..
Men nu har jag iaf gått in i v35 får hoppas den kommer inom det 5 v så jag slipper gå över tiden iaf.


I går va jag på stan och fika med min kära vän Jenny
(alias Bruno) på Paris, nej förlåt mig på Som Hemma heter det visst nu.. Inte sett henne på jätte länge så de va kul. Blev en kyckling paj och cola *mm*


Jag & Jenny förra sommaren..